Harrastetoiminta

SUUR- SAVON HIIHDON HARRASTETOIMINNASTA

Uudet tuulet puhaltavat Suur- Savon Hiihdon johtokunnassa. Organisaatio on uudistunut ja tekemisen meininki on päällimmäisenä toiminnassa. Kilpailu- ja harrastetoiminnasta vastaavat Juhani Mustonen, ja Kari Björn. Heidän yhteystietonsa löydät toisaalta kotisivuiltamme. Juhani ja Kari yhdessä vastaavat pääasiassa kilpailutoiminnasta ja Juhani sen lisäksi harrastehiihdosta.

Hiihto on mitä parhainta talviliikuntaa, se kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti ja sopii erinomaisesti painonhallintaan. Hiihdossa niveliin ei kohdistu iskuja, se soveltuu myös niille, joilta juoksu ei kipeytyvien nivelten vuoksi onnistu, hiihto on pehmeää mutta tehokasta liikuntaa. Ainoastaan tasapainohäiriöt voivat rajoittaa hiihdon aloittamista.

Suur- Savon hiihdon alueella hiihdetään ja harrastetaan tänäkin talvena paikallisen tarjonnan, olusuhteiden ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Tapahtumakakenteriin on seuroilla ja muilla tapahtumien järjestäjillä mahdollisuus päivittää kulloinkin tärkeäksi kokemiaan tapahtumia. Ilmoittamalla tapahtumat meille  ne päivitetään kalenteriin. Meillä ei ole mahdollisuutta selvittää kaikkia alueemme tapahtumia, olkaa siis aktiivisia ilmoittakaa niistä meille. Osallistukaa paikallisiin laturetkiin ja merkitkää hiihtosuorituksenne keräyslaatikoihin, joita toivon mukaan paikkakunniltanne löytyy.

Tänä vuonna alueellamme toteutetaan seuroille suunnattu harrastehiihdon ohjaajien koulutus . Tarkoituksena on saada kaikkiin jäsenseuroihin koulutetut ohjaajat ja käynnistää harrastehiihtoryhmät ensi talven ja syksyn aikana. Kokoamme koulutuspaketin seuroissa toteutettavaan koulutukseen, koulutusta täydennetään tarvittaessa myöhemmin. Toteutamme harrastehiihtoa ympärivuotisena tavoitteellisena terveysliikuntana. Hiihdon ohella ryhmissä harrastetaan myös muita liikuntalajeja, syvennytään hiihtovälineiden valintaan ja huoltoon, noudatetaan terveellistä ruokavaliota ja harjoitellaan mahdollisesti niin kesä- kuin talviliikunnan massatapahtumiin, kunkin ryhmän tavoitteiden mukaan. Toiminnan runkona pidetään hiihtoliiton koulutusmateraalia, mutta oheistoiminta on valittavissa ryhmien mieltymysten mukaan. Tarkemmin kouluksesta kerrotaan myöhemmin näillä sivuilla.